In data de 18 Noiembrie, trupa bucuresteana Bucium incepe turneul de lansare al albumului Live in Codrul Ascuns. Albumul in forma fizica va fi disponibil pe magazinul oficial al trupei – bucium.bigcartel.com, iar incepand cu 1 decembrie in toate retelele digitale de muzica – Deezer, iTunes, Google Play, Apple Music, Spotify, Tidal, Zonga etc.

„Fiecare piesa a noastra este de fapt o poveste in sine. De aceea, cu acest album am incercat sa cream o noua forma de packaging, un format de 22 pe 22 cm, fiecarei piese corespunzandu-i o ilustratie creata de artistul Tibi Militaru, alaturi de un CD de tip vinil. Albumului fizic ii corespunde si un cod de download al albumului digital. Scopul nostru a fost sa cream un disc pe care publicul sa si-l doreasca in format fizic, nu numai digital”, spune Cristi Raducanu, tobosarul trupei.

Editia iTunes a albumului contine si pdf-ul cu grafica albumului, alaturi de versuri in varianta bilingva.

Prima parte a turneului se va desfasura in orasele Buzau, Constanta, Iasi, Botosani, Timisoara, Cluj, Ramnicu-Valcea, Craiova si Bucuresti, a doua parte fiind programata pentru primavara, in Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Brasov, Suceava si Pitesti.

„Ideea albumului Live in Codrul Ascuns a fost de a inregistra piesele Bucium cele mai apreciate de catre public in concertele noastre, intr-o forma care sa ne reprezinte”, a declarat Alexa Milea, violonista trupei.

„Inregistrarile au fost facute de prietenul nostru Alex Pascu de la Goodbye to Gravity, care a mixat si prima piesa de pe disc. Mixajul discului a fost intrerupt de momentul #colectiv, materialul reprezentand pentru noi in acest moment, mai mult decat o renastere. Discul a plecat apoi in Elvetia, la Little Creek Studio, unde experimentatul muzician si producator V.O.Pulver (Gurd, Destruction, Poltergeist, Darkmoon) l-a adus in forma finala”, a adaugat Andi Dumitrescu.

Pe disc se gasesc si doua bonus-track-uri, ca un omagiu fostului tobosar al trupei - Adrian Rugina - reprezentand prima (Colindul Cerbului) si ultima piesa (Sus la Cheia Raiului) inregistrate alaturi de el.

Detaliile se gasesc pe pagina de facebook a trupei.