Suntem mai mult pe drumuri in perioada asta a anului. Festivalurile sunt in floare, iar noi polenizam la greu. E cea mai frumoasa perioada din an, sunt cele cateva luni in care inlocuim intunericul, aerul inchis si inghesuiala din cluburi, cu lumina soarelui, bataia vantului si generozitatea scenelor mari.
Peste toate se adauga cativa mii de decibeli in plus, cate unul pentru fiecare om prezent. In momentul in care terminam de cantat incepe partea a doua a programului, la fel de frumoasa si de asteptata ca prima. "Mingaluiala" de festival. Strangem gasca si incepem sa migram de la o scena la alta, de la o terasa la alta, de cele mai multe ori pana dimineata.
Trupe romanesti, trupe straine, suntem acolo in fata scenei si dam din cap cu berea in mana. Anonimi sau consacrati, conventionali sau ciudati, cu totii suna mult mai bine pe scena unui festival.

La Peninsula, de exemplu, am descoperit doua trupe romanesti la inceput de drum, Theory of Mind si Sky Swallows Challenger. Tineti un ochi pe ei, sunt tineri si fac o treaba foarte buna.