Eddie Vedder, Glen Hansard, Brian Ferry, Cat Power, Birdy, London Grammar si The Cinematic Orchestra sunt doar cativa dintre artistii care vor concerta weekendul asta la castelul Egeskov. Eddie Vedder este cel care probabil a vandut cele mai multe bilete la a doua editie a Heartland si a adus fani din toata Scandinavia. Castelul Egeskov este singurul loc unde liderul formatiei Pearl Jam concerteaza solo anul acesta, de aici urmand sa se indrepte spre Londra pentru urmatoarele doua concerte.

Heartland are numai doi ani si este un festival de weekend, unde ai ocazia sa experimentezi muzica buna, arta, workshopuri si ai parte de aventuri culinare. Bucatari celebri danezi vin anul acesta la Egeskov, biletele la pranzuri si cinele din weekendul acesta fiind deja epuizate de saptamana trecuta.Festivalul a inceput vineri, 2 iunie, si se inchide duminica noaptea.

Ce este deosebit la Heartland, este locul in care se desfasoara: castelul Egeskov. In urma cu 50 de ani, proprietarii au decis sa-l deschida pentru turisti. Anual peste 200.000 de vizitatori din 115 tari vin la castel sa se bucure de imprejurimi si de celebrele gradini daneze. Castelul Egeskov este cel mai bine conservat castel pe apa din nordul Europei, fiind premiat in nenumarate randuri.

Salman Rushdie, Jonathan Safran Foer, Paolo Coelho, J.K. Rowling si Tori Amos sunt cativa dintre oaspetii care s-au bucurat de frumusetea castelului Egeskov.


FOTO Heartland


FOTO Magda Barascu

Text: Magda Barascu
Foto deschidere: Chris Tonnesen Photography / Chris Tonnesen