Teodora Enache lanseaza impreuna cu Benny Rietveld Quintet Cd-ul „Transfiguration” printr-o serie de concerte in Romania. Primul dintre concerte va fi pe 22 iunie, de la ora 21:00, la Clubul „Tribute” din Bucuresti, iar restul concertelor vor avea loc la Sibiu - 24 iunie la Sala Thalia a Filarmonicii din localitate, 25 iunie - Brasov la cunoscutul club (pastorit de Buvnitz) Rockstadt, la Cluj Napoca - 27 iunie in Curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca, unde vor deschide Festivalul Jazz In the Park 2016.

Din comunicatul organizatorilor aflam ca albumul a fost inregistrat in februarie 2015, in studiourile Audio Mix House din Las Vegas (SUA), cu aportul fostei sectii ritmice Santana - Benny Rietveld (bas) si Pepe Jimenez (tobe), alaturi de care s-au aflat Manu Koch (claviaturi, BR Quintet), Allen Won (saxofon, BR Quintet), Ren Martin-Doike (viola, BR Quintet), Ramon Yslas (percutie, BR Quintet) si Fred Schreuders (chitara) si a fost revizuit in celebrele Abbey Road Studios din Londra, in iulie 2015.Conceptul albumului poarta viziunea Teodorei Enache. Produsul muzical finit beneficiaza de vasta experienta a lui Benny Rietveld, atat ca instrumentist, cat si ca producator, aranjor si inginer de mixaj si cuprinde lucrari diverse - standarde de jazz, muzica traditionala romaneasca si evreiasca, dar si creatii originale ale Teodorei.Teodora Enache este una dintre cele mai versatile vocaliste si este cotata, pe buna dreptate, una dintre cele mai bune interprete de jazz din Romania. De-a lungul carierei de peste 21 de ani a colaborat cu numerosi muzicieni internationali: Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ricardo Scala, Theodosii Spassov, David Brubeck sau Burton Greene. Detine multe premii de performanta nuzicala si de curand a fost numita curator al Bucharest Jazz Festival, functie detinuta in ultimii trei ani de pianistul roman Lucian Ban.

Benny Rietveld este unul dintre cei mai cunoscuti producatori si basisti, castigator de Grammy, colaborator cu Carlos Santana (in doua perioade si aproximativ 20 ani) Stan Kenton Orchestra, Miles Davis, John Lee Hooker si conducatorul unui superb quintet cu care s-a inregistrat si albumul.

Biletele pentru show-ul din Bucuresti se gasesc pe www.iabilet.ro, iar pentru celelalte locuri din tara intrati pe site-urile cluburilor sau festivalurilor unde vor canta Teodora Enache si Benny Rietveld Quintet.

Text: Andi Enache
Foto: Anca Lupes/Asociatia Star Education