Rulotele cu mancare au inceput sa apara si in Bucuresti, curent culinar care ne bucura tare mult. Dupa ce i-am cunoscut pe baietii care fac bageli din rulota, am rugat si echipa Burger Van sa ne primeasca pe parceluta lor ca sa le facem niste poze si sa vedem cum se desfasoara crearea de urban food.

Cand am fost noi in vizita, Burger Van-ul era instalat in curtea Chez Elvire, cafeneaua care apartine de Institutul Francez. Dar, inainte de asta, rulota s-a plimbat pe la diverse festivaluri, pe la evenimente si in fata unor cluburi din capitala. Asta e farmecul unui food truck: unde ai nevoie de el, poc, il chemi si vine. Si pe principul vorbei cu muntele si Mohamed, nu mergem noi la burgeri, vin burgerii la noi. Astfel, schimbam mereu peisajul cand ne bucuram de mancarea urbana si nu ajungem niciodata sa ne plictisim de acelasi decor.

Dar hai mai bine sa lasam echipa Burger Van sa se prezinte si sa va spuna mai multe despre cum a pornit intreaga idee a proiectului:



Spuneti-ne cateva cuvinte despre Burger Van:

Burger Van este primul food truck din Bucuresti in adevaratul sens al termenului. Noi zicem ca facem cei mai buni burgeri din Bucuresti, asta datorita faptului ca toate ingredientele sunt proaspete, iar totul este facut cu pasiune. Deja avem un public care poate sa ateste asta. Conceptul isi propune sa fie unul care sa dea tonul mai multor food truck-uri si treptat sa existe si in Bucuresti food court-uri cu diverite feluri de mancare si entertainment ca in capitalele europene.

Cateva vorbe despre membrii echipei:


Alex - fondator- stiinte politice, comunicare, jurnalism, social media, film. Pasiuni: pisici, burgeri si fotbal
Cristina - publicitate. Paisuni: Pisici, mancare, film si casetofoane de matiz
Dudu- arhitectura. Pasiuni: Pisici, bere si surubarit
Marian- eventuri, barman, Client Service. Pasiuni: Pisici si Cuba Libre
Vlad- telecomunicatii. Pasiuni: Salahoritul, inot

Cat de greu a fost sa puneti pe roate acest business, cum ati gasit rulota, voi ati decorat-o?


Cam jumatate de an, iar cel mai mult a durat gasirea masinii. Dupa ce am luat masina a mai durat cam doua luni pana am aranjat-o inauntru, am facut firma etc. Cel mai greu au fost drumurile pe la institutii. Timpul petrecut pe coridoare nu se compara cu transpiratia scursa pentru aranjarea van-ului.

De ce ati ales sa creati Burger Van?

M-am decis sa fac asta pentru ca in Bucuresti nu exista burgeri buni, mai ales la un pret accesibil. A venit dintr-o dorinta de a crea un food truck adevarat in Bucuresti, dar si de a familiariza publicul romanesc cu mancarea urbana si ce inseamana un burger adevarat. Imi pare rau ca nu pot convinge lumea sa nu mai manance carnea bine facuta. La noi, pentru ca e proaspata, o poti manca si cruda gen tartar, insa la restaurante daca ceri o bucata de carne bine facuta sa fii sigur ca o sa ti-o dea pe cea mai veche si mai slaba pentru ca daca e bine facuta oricum nu poti simti gustul ca lumea.

Ce e special la burgerii vostri?


Sunt proaspeti, uneori extrem de simpli (sau onesti ca burgerul de baza), insa ceea ce difera foarte mult este tehnica de smash burger care creeaza o delicioasa crusta exterioara prin reactia Maillard. Totul incepe cu o bila de carne. Nici prea mica, nici prea mare, ci exact cat trebuie. Intotdeauna proaspata si niciodata congelata, carnea se apasa cu o gletiera pentru a-i da crusta aia delicioasa. Pare complicat, insa e doar chimie care produce un burger perfect.



Pe unde va gasim in viitorul apropiat?


La Institutul Francez in fiecare miercuri si joi de la 12:30 la 21:30, iar in weekend-uri va trebui sa ne urmariti pe Facebook pentru a afla locatia urmatoarelor evenimente.

Parerea voastra despre food trucks in general:


Food truck-urile sunt locuri fara pretentii unde toata lumea se poate bucura de mancare. Fie ca e vorba de bageli, burgeri, taco sau pizza, food truck-urile dau culoare oraselor mari. La noi insa multi nu inteleg conceptul. Nu mananca la un food truck pentru ca li se pare fie ca e dubiosa mancarea, fie ca e sub nivelul lor. Timpul de asteptare care poate sa ajunga si pana la 30 de minute uneori li se pare prea mare, insa totul este proaspat, iar un food truck nu este un fast-food. Eu am asteptat in Paris aproape o ora un burger, in timp ce ploua si afara erau 7 grade. Dar nu eram singur, mai erau altii pe acolo, socializam, beam bere, fumam, etc. Un food truck e ca un restaurant, insa fara pretentiile lui -nu ai mese, nu ai chelner, nu ai cele mai misto tacamuri IKEA etc. Ma rog, sunt oameni si oameni, dar daca ar fi sa compar cu alte tari, oamenii sunt obisnuiti ca in timpul zilei sa treaca pe la un food truck, iar seara, daca vor, se pot duce la un restaurant cu stele Michelin.

Noi am gustat burgerii din rulota si va spunem ca trebuie sa-i incercati, neaparat. Carnea e suculenta, chifla moale, cascavalul se intinde peste carne si sosurile si legumele completeaza gustul acestui burger perfect.
Ii gasiti pe oamenii harnici de la Burger Van pe Facebook, noi acum va lasam cu pozele de la sedinta foto, dar nu inainte de a va spune ca e posibil sa vi se faca pofta doar uitandu-va la burgerii pozati. Deci, a se consuma cu atentie.



Poze realizate de Uncle Jeb Studio