Am cunoscut echipa Milk and Toast and Honey dupa ce au gazduit o cina de bine in cadrul proiectului Gatim din Suflet. Am descoperit astfel niste oameni veseli si cu un vibe extraordinar, asa ca ne-am hotarat sa le calcam pragul blogului si am zabovit o vreme acolo. Pentru ca Milk and Toast and Honey e un loc colorat unde echipa vesela prezinta retete deosebite cu tot cu niste poze absolut delicioase pentru privitori.

Ne-a placut mult de ei, asa ca am vrut sa aflam mai multe despre aceasta echipa de bloggeri culinari. Detaliile despre Milk and Toast and Honey le aflati si voi din interviul de mai jos:

Mixtopia: Cine sunteti si cu ce va ocupati pe langa blog?


Milk and Toast and Honey: Salut, eu sunt Simona si sunt secretara de facultate. Iar eu sunt Petru si sunt bucatar freelancer. Salut, eu sunt Ionela si-n viata de zi cu zisunt grafician freelancer (aspiring food photographer) Irina: Audit financiar – si clipesc nervos de fiecare data cand oamenii astia nu respecta gramajul retetelor.

Mixtopia: Cateva cuvinte despre blog: cand a aparut, de ce si cum suna viitorul pentru blogul vostru?


Milk and Toast and Honey: Formula actuala a blogului a luat nastere la nunta unui prieten unde ne-am reintalnit eu si Ionela si parca a fost mana destinului: eu iubesc sa gatesc, insa nu ma pricep deloc la fotografie, iar ea iubeste fotografia si este nepriceputa in bucatarie...the perfect match. Am gatit, ne-a placut, prietenilor le-a placut si ne-am spus ca ar trebui sa continuam sa facem magie in bucatarie. Suntem la inceput cu blogul si ne place sa-l vedem crescand. Ne dorim sa diversificam un pic continutul astfel sa putem oferi cititorilor nostrii nu numai retete foolproof, ci si sfaturi si trucuri prin care sa-si usureze munca in bucatarie.

Mixtopia: Mai tineti minte care a fost prima reteta prezentata pe blog? De ce ati inceput tocmai cu aceea?


Milk and Toast and Honey: Prima reteta facuta in formula actuala a fost macrou cu mirodenii marocane la gratar, rosii si zucchini. Vara fiind ne-am gandit sa gatim ceva rapid, cu ingrediente de sezon, dar care in acelasi timp sa starneasca curiozitatea cititorilor. In plus testasem inainte reteta si feedback-ul a fost pozitiv.

Mixtopia: Dar care a fost primul preparat la care ati dat gres, asta va mai aduceti aminte?


Ionela & Irina: Ah, da… a fost o tarta cu capsuni si branza la care am uitat sa adaugam geletina. Noi ne-am gandit ca poate am batut branza prea tare. Da’ de unde! Uitasem gelatina. A fost buna si asa.

Simona: Nu mi-l aduc aminte pe primul (pentru ca au fost destule), insa mi-a ramas in minte o compozitie pentru briose care a fost un dezastru total. S-a intamplat nu cu mult timp in urma. Eram foarte fericita pentru ca-mi luasem un mixer profesional si gasisem si o reteta care parea usoara si nu aveai cum sa dai gres. Se pare ca ai cum sa dai gres pentru ca bucutaria mea era plina de aluat pentru red velvet cupcakes, castronul de la KitchenAid nu se desprindea din suport...ce mai, un cosmar!

Petru: Eu am patit-o cu ciocolata de casa pe care am vrut sa o prepar ca surpriza pentru prietena mea. Daca am fi reusit sa muscam din ea poate va puteam spune cat de buna a fost, dar nemernica era tare ca piatra. Se pare ca am fost amandoi surprinsi. De atunci nu am mai incercat sa fac ciocolata de casa.

Mixtopia: Care e preparatul prezentat pe blog care a facut ravagii in randul cititorilor?


Milk and Toast and Honey: Cred ca Pui a la KFC facut la cuptor.

Mixtopia: Tot voi faceti si pozele pentru blog? Daca da, care e ritualul fotografierii, unde puneti preparatele la pozat, aveti niste trucuri anume pentru sedinta foto?


Ionela: Hmm… da, dar mai atat de multe de invatat. Dar le iau pas cu pas, stiu ca sunt etape peste care nu pot sa sar si chiar daca as vrea sa fac asta nu este indicat. De multe ori ma gandesc cu cateva zile inainte ce vreau sa gatesc si-n timpul liber sau cand biciclesc ma gandesc cum as vrea sa arate. Cateodata merge, cateodata nu.

Mixtopia: De cat timp gatii si de cand a inceput pasiunea pentru bucatareala?


Simona: Pasiunea pentru gatit o am de mica. Faceam tot felul de experimente culinare pe care surorile mele mai mari le incercau ca sa-mi faca pe plac. Apoi m-am mutat la Bucuresti si am inceput sa gatesc tot mai des, l-am intalnit pe Petru si ne-am hranit reciproc pasiunea pentru mancarea buna.

Petru: Eu am inceput timid cu niste clatite, eram in liceu si imi placeau la nebunie. Cum mama nu mi le facea atat de des cum mi-ar fi placut, m-am decis sa invat sa le fac singur. A urmat pizza (sunt intr-o continua competite cu mine sa fac de fiecare data blatul mai bun ca ultima oara), apoi am cunoscut-o pe Simona si orele petrecute in bucutarie s-au prelungit si de la omleta la paste si apoi la feluri mai complicate si uite asa la 30 de ani m-am apucat de cursuri de bucatar.

Ionela: Soc si groaza! De 2 ani, de cand m-am mutat de acasa. Trebuie sa recunoasc ca pana la 26 de ani nu am gatit niciodata – nimic – nada! Doar cartofi prajiti, dar cred ca putem spune ca nu se numeste chiar gatit. Pasiunea pentru bucatareala a inceput de cand am plecat de acasa, desi cred ca foamea nu este chiar o pasiune, nu-i asa? Iar cand am inceput sa gatesc, asa stangaci, cum stiam eu, mi-am dat seama ca imi place sa incerc retete noi, si ca nu vreau sa ajung la rutina aia saptamanala in care gatesc acelasi lucruri. Eh si apoi am descoperit fotografia culinara… restu' e istorie.

Irina: Nu gatesc atat de des pe cat as vrea, dar cel mai multi mi place sa gatesc dulciuri! Expresia fericirii de pe fetele prietenilor cand am gatit primul cheesecake a fost priceless.

Mixtopia: Cat de des gatiti? Tot ce gatiti puneti si pe blog?


Simona: Nu gatesc pe cat de des mi-as dori. O fac de cateva ori pe saptamana si asta pentru ca la mine chiar functioneaza treaba aia cu “daca nu am dispozitie pentru gatit nu-mi iese mancarea”.

Petru: Lucrez intr-o bucutarie de restaurant asa ca destul de des.

Ionela: De cateva ori pe saptamana. Nu! Cele care nu trec testul, nu intra pe blog.

Mixtopia: Influente in domeniul gastronomic aveti? Daca da, pe cine de la mama pana la bucatari faimosi?


Simona: Pe mine m-a influentat de foarte mica sora tatalui meu pe care o vizitam in fiecare duminica dupa meditatiile la matematica. Ea mi-a insuflat dragostea pentru mancarea gatita cu pasiune, m-a invatat retete pe care le folosesc si acum si mi-a povestit despre cat este de important sa aranjam masa frumos chiar daca nu este o sarbatoare anume. Multe trucuri am invatat si de la Gordon Ramsay, am cateva carti de Jamie Oliver la care ma intorc pentru inspiratie. Imi place spiritul aventurier al lui Andrew Zimmern si indrazneala lui Anthony Bourdain. De ceva vreme o urmaresc pe Loraine Pascal si imi place ce face in bucatarie.

Petru: Ca mai toata lumea primul bucatar pe care l-am indragit si admirat a fost Jamie Oliver. Imi mai plac Gordon, Heston, Raymond Blanc, Marco Pierre White si probabil ca ne-am lungi foarte mult cu lista asta asa ca ma opresc aici.

Mixtopia: In copilarie, ce va placea cel mai si cel mai mult sa mancati?


Simona: Carne la gratar si cartofi prajiti. A fost o vreme in care refuzam sa mananc orice altceva in afara de cartofi prajiti.

Petru: All kinds of ciorba. Daca nu mancam ciorba la pranz si cina mi se parea ca nu ne-am asezat la masa in ziua aceea.

Ionela: Piure de cartofi si salata de rosii cu muuuulta zeama!

Mixtopia: Dar acum, ce va place cel mai si cel mai mult sa gatiti?


Simona: Nu pot gasi un preparat preferat, insa imi place foarte mult sa gatesc pentru prieteni.

Petru: Orice preparat din carne. Carnea ma face fericit.

Ionela: Ciuperci Shimeji cu sos de soia.

Mixtopia: Repede, care e un top 5 al preparatelor preferate pentru un meniu complet pentru o zi?


Simona: Imi vin in minte: supa crema de ciuperci cu cimbru, maccarons, risotto, pastrama de oaie si vita pe plita incinsa. Ordinea este aleatorie.

Petru: Mi-ar fi greu sa fac un top insa pot spune ca-mi plac foarte mult: pancakes cu iaurt si miere, supa crema de orice fel, burgeri cu blue cheese, coaste de porc la gratar cu sos bbq si la desert multa ciocolata.

Ionela: Masala Chai + Croissant cu unt + Supa crema de legume + Coastele lui Petru la gratar (sunt dumnezeiesti, si cred ca-l jignesc pe Petru cand spun asta) + Vin rosu de Popesti + Orice cu ciocolata.

Mixtopia: Cand vine vorba de specificuri culinare, ce cultura gastronomica va place cel mai mult si de ce?

Simona: Fara doar si poate preferata mea este bucataria chinezeasca. Imi plac condimentele si rezultatele pe care le obtii folosind ingrediente simple.

Petru: Cel mai mult imi place bucataria italiana pentru ca este simpla, dar aromata si de cele mai multe ori esti obligat sa folosesti produse proaspete si sa mananci imediat.

Ionela & Irina: Bai nu cred ca putem spune… we go with the flow! Incercam sa gatim folosind doar ingredient proaspete si de sezon. Mai ales de sezon!

Mixtopia: Daca ati avea voie toata viata sa mancati un singur preparat, care ar fi acela?

Simona: Vita pe plita incinsa de la Harbin.

Petru: Cartofi prajiti.

Ionela: Ciupercile Shimeji cu sos de soia!

Mixtopia: De ce credeti ca intra lumea la voi pe blog, ce cauta si ce anume credeti ca le oferiti in plus?

Milk and Toast and Honey: Mai, sper ca pentru retetele usoare, clar explicate si poze, nu? Ce incercam noi sa facem aici este sa ne dezvoltam pe noi si altii in acelasi timp cu noi. Ma sperie ideea de a gati acelasi lucru in fiecare saptamana.

Mixtopia: Daca ar fi sa faceti reteta blogului vostru, care ar fi ingredientele (de succes si de nelipsit) si modul de preparare prin care v-ati cuceri degustatorii online?


Milk and Toast and Honey: Retete simple, frumos pozate (inca lucram la asta), dar mai ales simple. Eu nu stiu sa gatesc ca Simona si Petru, asadar caut sa-mi fac viata usoara si delicioasa, pentru ca dragostea trece si prin stomac, nu?

Mixtopia: De final, daca ar fi sa faceti o mixtopie pentru o seara perfecta, ce ati manca, ce melodie/ trupa ar fi pe fundal si care e gadget-ul care v-ar face seara mai usoara inspre perfectiune (inventat deja sau un gadget futurist pe care vi l-ati dori)?


Simona: Mi-ar placea un fel de mancare pe care sa-l poti servi pe canapea, un risotto ar fi perfect, acompaniat de un pahar de rosé si Hozier pe fundal. Gadget-urile mele preferate sunt mixerul meu profesional si cuptorul electric minune – cele doua mi-ar fi de mare ajutor la pregatirea unor cupcakes cu cream cheese frosting.

Petru: Pentru mine seara perfecta are soul food, ceva jazz pe fundal si e fara gadget-uri.

Ionela: Clar fara gadgetu-uri! Dar probabil ca ar fi langa Mr.M., am sta in bucatarie unde am pregati Ciupercile alea de va ziceam mai sus, eu as avea un pahar de vin, pe fundal pe Rock FM, si am discuta despre astronomie, timp si spatiu… ah si afara e musai sa ninga sau sa toarne cu galeata.

Milk and Toast and Honey ne-a pregatit si o reteta speciala: hummus de sfecla rosie. Aveti un preview mai jos, o gasiti pe toata aici.