Cristina gateste. Cand nu gateste pentru job, gateste acasa cu aceeasi pasiune, aceea de a mixa ingredientele pana iese ceva gustos. Multe dintre retetele ei ajung si pe blogul creat tot din drag pentru arta culinara: Anason cu Lapte. Cand nu gateste nici la job, nici acasa, se ingrijeste si de comunitatea Romania Culinara.

Si din aceste trei ingrediente reiese un lucru clar: Cristina iubeste sa gateasca si sa povesteasca lumii aventurile ei culinare. Despre toate acestea ne-a povestit chiar ea in interviul de mai jos:  

Mixtopia: Cine esti si cu ce te ocupi pe langa blog?


Anason cu Lapte: Buna. Sunt Cristina si pana acum ceva timp am lucrat ca bucatar profesionist intr-un hotel din Bucuresti. Am mai lucrat in PR, comunicare, organizare de evenimente si publicitate. Acum sunt intre joburi. 

Mixtopia: Cateva cuvinte despre blog: cand a aparut, de ce si cum suna viitorul pentru blogul tau?


Anason cu Lapte: Eu am inceput de fapt cu un alt blog. Se numeste “Bucataria Cristinei”, este pe wordpress si inca exista. Nu il mai folosesc, dar nici nu intentionez sa-l sterg. El a aparut pe 18 mai 2011. L-am facut pentru ca nu mai puteam sa mai dorm noaptea. Imi intrase in cap ideea de a avea un blog culinar si aveam atatea planuri, desene cu designul blogului, retete si abia asteptam sa-i dau drumul. Eram intr-o perioada foarte ocupata a vietii mele cu masterul si jobul, dar nu simteam ca fac efectiv ceva pentru mine, pentru sufletul meu. Blogul a venit la fix si m-a salvat. Mi-a dat un motiv de bucurie. La doi ani dupa, insa, am hotarat ca este momentul sa trec la nivelul urmator, sa ma mut pe .ro si cu ocazia asta sa-mi schimb si numele. Era prea comun si voiam sa fie ceva mai special si dragut. Dupa multe sedinte de brainstorming, eu si cu mine, am inventat “Anason cu Lapte”, am cumparat domeniu, am apelat la un prieten pe partea de design si uite-ma aici. Pe viitor vreau sa cresc si mai mult blogul, sa continui sa-l umplu de continut si nu doar de retete ci si articole de tipul lifestyle, food travel, events, etc. Mi-ar placea sa pot sa castig si niste bani de pe urma lui, macar sa-mi acopar costurile de gazduire si ce cumparaturi mai fac eu pentru retete/ustensile de bucatarie/carti. Sa se poata autosustine. Mai e pana acolo insa si mult de munca.

Mixtopia: Mai tii minte care a fost prima reteta prezentata pe blog? De ce ai inceput tocmai cu aceea?


Anason cu Lapte: Speram sa uit asta. :)) Este o amintire placuta, insa acum cand imi amintesc nu-mi vine sa cred ce aiurita am fost. Prima reteta a fost un risotto cu vita. Este un preparat pe care il stapanesc bine si de aceea m-am gandit sa-l postez primul. I-am dedicat reteta unui fost iubit de la care am si invatat-o iar reteta a fost postata cu o zi inainte de ziua lui de nastere. Speram sa o vada, dar nu stiu daca am reusit. Iubirea asta... Pe “Anason cu Lapte” prima postare dupa lansare a fost o inghetata cu anason si lapte.

Mixtopia: Dar care a fost primul preparat la care ai dat gres, asta iti mai aduci aminte?


Anason cu Lapte: Cred ca a fost o tarta cu legume. Era prima data cand incercam sa fac o tarta si aveam o reteta dubioasa. Blatul nu a iesit ok. Nu era facut in totalitate si se dezintegra atunci cand taiam tarta. Nu aveam experienta deloc iar cuptorul meu nu este unul electric pe care sa-l setezi pur si simplu, sa poti alege timpul si temperatura. Am dat gres, dar am mers mai departe. Acum sunt insa foarte buna la facut tarte si le fac chiar des.

Mixtopia: Care e preparatul prezentat pe blog care a facut ravagii in randul cititorilor?


Anason cu Lapte: Spaghetele cu somon afumat si smantana sau briosele cu afine. Ambele s-au descurcat foarte bine.

Mixtopia: Tot tu faci si pozele pentru blog? Daca da, care e ritualul fotografierii, unde pui preparatele la pozat, ai niste trucuri anume pentru sedinta foto?


Anason cu Lapte: Da, tot eu fac si fotografiile pentru blog. Este o a doua pasiune, dupa gatit. In mod normal gatesc ceva, am deja un mic decor pregatit si un spatiu si incep sa fotografiez. Uneori fac fotografiile in bucatarie, alteori in sufragerie pe masa mare de lemn sau pe balcon unde am mai multa lumina. Nu am un spatiu fix si ma deranjeaza uneori pentru ca e greu, dar pana acum m-am decurcat si sper sa o pot face si in continuare. Trucuri nu cred ca am, doar sfaturi legate de lumina si anume sa fie cat mai naturala. Eu nu folosesc alte surse si nu fac poze la pranz cand e prea puternica lumina. Dimineata sau dupa masa pentru mine a fost cel mai ok pana acum. In mare parte, insa improvizez la greu si ma distrez cel mai bine asa.

Mixtopia: De cat timp gatesti si de cand a inceput pasiunea pentru bucatareala?


Anason cu Lapte: Gatesc de mica. Gatesc constant de cand am plecat de acasa si am venit in Bucuresti la facultate. Gatesc mult de cand am inceput blogul. Gatesc mai profi de cand am facut un curs de bucatar si am avut ocazia sa lucrez in domeniu.

Mixtopia: Cat de des gatesti? Tot ce gatesti pui si pe blog?

Anason cu Lapte: Gatesc zilnic sau aproape zilnic fie ca este ceva rapid pentru mic dejun sau ceva mai elaborat la cina. Foarte rar mananc in oras asa ca trebuie sa gatesc des. Nu pun pe blog tot ce gatesc, in nici un caz. In primul rand pentru ca gatesc mai des decat postez si nu tot ce gatesc merita sa apara pe blog. Fac si eu o selectie.



Mixtopia: Influente in domeniul gastronomic ai? Daca da, pe cine de la mama pana la bucatari faimosi?


Anason cu Lapte: Da, normal! Mama, prietenul meu care este bucatar, Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Nigella Lawson, mai toti bucatarii pe care ii vad pe Paprika, alti bloggeri culinari de la noi si din strainatate. Inspiratie gasesc peste tot.

Mixtopia: In copilarie, ce-ti placea cel mai si cel mai mult sa mananci?


Anason cu Lapte: Cel mai mult imi placeau spaghetele cu sos de rosii si carne de pui, tarta mamei cu branza de vaci si stafide, checul pufos al bunicii, icre de la Tulcea, cirese si capsune si inghetata unt.

Mixtopia: Dar acum, ce-ti place cel mai si cel mai mult sa gatesti?


Anason cu Lapte: Pastele si tartele sunt pe primul loc, apoi briosele si orice pentru mic dejun.

Mixtopia: Repede, care e un top 5 al preparatelor preferate pentru un meniu complet pentru o zi?


Anason cu Lapte: Oua in purgatoriu pentru de dimineata, supa crema de pastranac cu bacon si paste cu pesto la pranz iar seara un hamburger de somon si un mic desert, poate un merangue de lamaie. Foarte light.

Mixtopia: Cand vine vorba de specificuri culinare, ce cultura gastronomica iti place cel mai mult si de ce?


Anason cu Lapte: Imi place bucataria italiana pentru ca am gatit mai multe preparate italiene decat orice altceva. Am si mai multa experienta, am fost in Italia de cateva ori, am prieteni italieni de la care invat, in hotelul unde am lucrat specificul era mediteraneean, etc. Imi place pentru ca este rapida, proaspata si simpla. Sunt cateva ingrediente de baza, de cea mai buna calitate, pregatite simplu si rapid, dar care dau nastere la gusturi si preparate superbe. Nu ma mai pot satura de ele!

Mixtopia: Daca ai avea voie toata viata sa mananci un singur preparat, care ar fi acela?


Anason cu Lapte: Taietei cu creveti, legume si soia. A fost foarte greu sa nu aleg ceva dulce!!!

Mixtopia: De ce crezi ca intra lumea la tine pe blog, ce cauta si ce anume crezi ca le oferi in plus?


Anason cu Lapte: Intra poate din curiozitate, pentru idei de retete, pentru fotografii, intra ca sa se inspire. Nu stiu ce le pot oferi in plus, in afara de vizunea proprie asupra gatitului, combinatiile pe care le fac, fotografiile originale si poate experienta de bucatar profesionist care a starnit foarte multa curiozitate.



Mixtopia: Daca ar fi sa faci reteta blogului tau, care ar fi ingredientele (de succes si de nelipsit) si modul de preparare prin care ti-ai cuceri degustatorii online?


Anason cu Lapte: Anason cu lapte, putin cardamom si alte mirodenii. Ar fi simplu si rapid de preparat, rece, ceva de baut poate, pe baza de ceai sau cafea, de consumat la mic dejun pentru a te trezi intr-un mod placut. O bautura cu un gust surprinzator, dar care incanta si te incarca de energie si voie buna. Ceva pe care sa vrei sa-l savurezi iar si iar si iar ...

Mixtopia: De final, daca ar fi sa faci o mixtopie pentru o seara perfecta, ce ai manca, ce melodie/ trupa ar fi pe fundal si care e gadget-ul care ti-ar face seara mai usoara inspre perfectiune (inventat deja sau un gadget futurist pe care ti l-ai dori)?


Anason cu Lapte: Mixtopia perfecta - o cina romantica in doi, in aer liber, pe plaja, cu luminite multe, muzica de pian sau valurile marii pe fundal, desculti pe nisipul fin, meniul cu mult peste si fructe de mare, as manca multi creveti si calamari, cu sosuri, legume, vin si sampanie iar desertul ar fi ceva pe baza de lamaie. Ma simt mai romantica de ceva timp incoace si se pare ca nu doar de prieten sunt indragostita ci si de fructe de mare. Marea am ales-o pentru ca e linistita si simt nevoia de putina liniste acum mai mult ca orice.

Mixtopia: Orice mai vrei sa adaugi si am uitat noi sa te intrebam, fie ca e ceva concret sau utopic, te rugam sa ne spui.


Anason cu Lapte: Mersi de interviu si va pup cu drag pentru asta. Spor si succes in continuare! Pentru cititori, va doresc multa inspiratie si spor in bucatarie! Gatiti cu inima deschisa si cu multa dragoste!

Cristina ne-a pregatit si o reteta speciala, sticks-uri de vinete albe si mov pe care o puteti descoperi aici. Un preview aveti mai jos: