Mi se intampla uneori sa imi doresc lucruri pe care, imi dau seama apoi, si le doreste brusc multa lume. Acum cateva saptamani, din neant, asa, m-am trezit ca imi doresc un Playstation. Am mai avut unul dar nu l-am gustat cum trebuie. Pentru ca, imi spuneam, nu e in regula sa te lasi scufundat in ceea ce pana la urma este o fantasma. Acum, ca m-am mai maturizat si am mai crescut, acum ca nu mai consider asa un pericol sa pierd realitatea, imi doresc cu ardoare lumi noi. Mai ales ca tehnologia a avansat. O sa fie frumos. Nu am participat de ani de zile la dezvoltarea jocurilor si o sa fie asa, ca un copil pe care il vad brusc crescut si capabil sa intretina o conversatie fascinanta.
E, si cum imi doream eu, asa, o consola, aflu ca anul asta a fost un miracol pentru gaming. Lansarea de acum cateva zile atat a PS4 cat si a XBox-ului nou a inregistrat recorduri: ambele console au vandut la lansare mai mult de un milion de unitati fiecare. Ambele sunt niste bijuterii tehnologice, una cu o super-camera, alta cu celebrul Kinect. Ambele au lasat in urma Wii-ul lansat acum cateva luni.
Ambele sunt mult mai mult decat niste console, sunt home-center-uri pentru toate fotografiile, filmele familiei, filmele preferate si toata muzica din lume. E frumos, uneori, sa uiti de ceva ca sa il regasesti.
O sa regasesc placerea de-a ma juca. Din pacate, daca in State s-a lansat deja iar in Anglia se lanseaza zilele astea, la noi abia la anul. Dar o sa va povestesc.