Va fac cu ochiul laptop-urile cu touchscreen, dar laptop-ul vostru in care ati investit bani si pasiune mai are inca mult de “trait”? Sau v-ati obisnuit atat de mult cu ecranul tactil al telefonului si tabletei incat cum vedeti un ecran va vine sa navigati cu degetul pentru a ajunge la continutul dorit? Ei bine, exista o solutie la indemana si care nu e deloc scumpa.

E vorba de AirBar, un dispozitiv ce poate transforma orice ecran intr-unul tactil. Minunatia vine de la Neonode, o companie cu sediul in Stockholm, care a dezvoltat zForce, o tehnologie bazata pe lumina invizibila ce poate identifica orice obiect, determinandu-i dimensiunea, presiunea pe o anumita suprafata, adancimea (3D), viteza si chiar proximitatea fata de orice tip de suprafata. Toate acestea poarta numele de MultiSensingTM, o tehnologie care poate fi implementata pe orice dispozitiv, de la telefoane mobile, tablete si e-readere, pana la jucarii, console de jocuri si aparate electrocasnice.

Dar sa ne intoarcem la AirBar. E un accesoriu care se conecteaza la PC prin USB si transforma orice ecran intr-unul tactil. AirBar este foarte discret si se poate fixa sub ecran. Forma sa dreptunghiulara, grosimea redusa si culoarea inchisa il fac aproape invizibil pe laptopurile negre sau gri. Foloseste lumina invizibila de care va povesteam mai sus si poate detecta pozitia degetului vostru pe ecranul de care este fixat, trimitand aceasta informatie catre computer prin intermediul cablului USB.

Neonode spune ca AirBar este compatibil cu laptopurile care folosesc Windows sau Chrome OS si va fi disponibil in 4 dimensiuni: 11.6, 13.3, 14 si 15.6 inchi, iar pretul nu va varia in functie de dimensiune. Este un dispozitiv plug and play, foarte usor de montat si utilizat.

 

AirBar a fost prezentat si la CES 2016, dar o parte din drivere (cum ar fi cel de click) nu a fost disponibil pentru demo in cadrul targului - acesta va fi disponibil, insa, inainte de lansarea pe piata.

Produsul va fi gata de livrare in mai 2016 si poate fi deja comandat la pretul de 49$. Il puteti achiziona de aici. Noua ni se pare un super device, cu un pret accesibil, ce poate fi un upgrade grozav pentru laptop-urile mai vechi.