Stim, toata lumea a scris despre cele mai noi inventii/produse si dispozitive prezentate lumii la CES 2016 – multe dintre ele cu adevarat utile, multe asteptate de ceva vreme si cateva cu adevarat spectaculoase. Dar, ca in fiecare an, ne intalnim si cu lucruri ciudate, unele complet inutile, altele neasteptate sau care ne lasa fara grai.

Iata 3 dintre ele:

Desene in cafea

Ripple Maker de la Steam CC este un dispozitiv care poate “printa” orice imagine doriti pe… cafea. Exista evident si o aplicatie pe care o pot folosi atat barurile, cat si clientii acestora daca vor sa printeze un mesaj sau o imagine proprie. Mesajele si desenele sunt “printate” folosind extract de cafea, asa ca gustul nu va fi deloc afectat. O capsula poate printa pana la 1000 de astfel de ripples. Exista si o conditie: printatul functioneaza doar pe bauturi din cafea care au deasupra un strat de spuma de lapte.

Aparatul are un design cool si pare usor de folosit. Cei de la Steam CC au declarat ca Ripple Maker va costa 1.000 de dolari si va fi disponibil peste cateva luni.

Un vibrator…inteligent

French E. Sensory a prezentat la CES un vibrator conectat la e-reader. Da, da, ati citit bine. Vibratorul se cheama "The Little Bird" si se activeaza atunci cand “utilizatorul” ajunge la un pasaj erotic din cartea pe care o citeste. Nu ne-am prins inca exact cum functioneaza si ce faci daca volumul pe care il parcurgi “incepe” mai greu. Daca va prindeti voi, asteptam detalii. Pana atunci, no comment.

O umbrela, dar nu doar atat

OOmbrella este o umbrela desteapta dezvoltata de cei de la Wezzoo. Pe langa ca te apara de ploaie, mai face niste lucruri: se contecteaza la telefonul mobil (aplicatia Wezzoo, desigur) iti trimite alerte de vreme extrema, capteaza si transmite in timp real informatii despre vremea (cantitate de precipitatii, temperatura etc.) din locul in care se afla, “protesteaza” – daca o uiti undeva – prin intermediul aplicatiei care iti trimite o notificare pe telefonul mobil.

E un obiect dragut, dar noua ni se pare inutil (nu face nimic in plus fata de aplicatia Wezzoo sau fata de alte aplicatii de vreme) si suntem aproape siguri ca “mananca” bateria telefonului. Curand va fi pe Kickstarter si daca voua vi se pare totusi un obiect util, ii puteti incuraja pe baieti contribuind la finantarea proiectului.