Cea de-a treia editie a Pavilionului de Arta Bucuresti - Art Safari, cea mai mare expozitie de arta din Romania, organizata in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, sub patronajul UNESCO si al Federatiei Europene a Asociatiilor si Cluburilor UNESCO, va avea loc in Palatul Dacia-Romania, in perioada 5-15 mai 2016.

Situata in Centrul istoric al Bucurestiului la adresa Str. Lipscani nr. 18-20, cladirea monument istoric Palatul Dacia-Romania (1880) va gazdui acest amplu eveniment de arta.

Primarul general al Capitalei, Razvan Sava, declara despre acest parteneriat: “Ma bucur ca aceasta cladire monument isi regaseste locul pe harta culturala a orasului si ca isi va redeschide portile cu un eveniment cultural international. Primaria Municipiului Bucuresti isi propune astfel sa sustina activ initiativele de activare urbana si educatie culturala prin arta. Dupa o perioada lunga in care nu a fost accesibil publicului, fostul Palat al Societatii de Asigurari Dacia, prima societate romaneasca de asigurari, va reintra in circuitul cultural al orasului odata cu parteneriatul dintre Primaria Municipiului Bucuresti si Pavilionul de Arta Bucuresti - Art Safari.”

Timp de 11 zile, Bucurestiul va fi cucerit de arta, fie ca vorbim despre arta de patrimoniu, moderna sau contemporana. Pe langa expozitia centrala, dedicata sarbatoririi centenarului miscarii Dada, si zonele galeriilor de arta moderna si contemporana, o serie de spatii marca Art Safari vor gazdui conferinte, artele spectacolului, proiectul The Space, dedicat tinerilor artisti aflati la debut (pana in 25 de ani), precum si ateliere pentru copii.