26
Sep
2013

Vinete murate

    Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 3 cani apa
  • 2 1/2 cana otet
  • 1/2 cana otet balsamic
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1/2 cana ulei masline
  • 10 linguri sare grunjoasa

Vinete coapte, vinete congelate dar vinete murate?! Da, vinete murate! Cum stau ele intr-un bol, feliate, cu un miros de ierburi aromate si de otet, in mijlocul mesei, langa o friptura de pui sau de curcan… . Curiosi, vi s-a facut pofta?

Cum se prepara vinetele murate?

Pentru ca in momentul in care sunt taiate vinetele isi schimba culoarea trebuie sa aveti pregatit suc de lamaie, ca sa le stropiti de indata ce le taiati rondele. Le puneti pe gratarul incins sau in cuptorul aragazului, daca are functia de grill. Le tineti cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc usor si prind aroma aceea de…fum. De fiecare data cand asezati un rand de vinete coapte presarati sare grunjoasa deasupra. Le lasati sa se raceasca bine. In acest timp fierbeti apa cu otetul si zaharul.Cand s-a racit, puneti otetul balsamic, turnati uleiul si amestecati condimentele si usturoiul. Veti obtine un sos aromat si dulceag, care va fi absorbit de vinete.

Puneti vinetele in borcane, fara a le inghesui. Ideal ar fi sa fie rondelele suprapuse. Turnati deasupra mixul de otet si condimente si inchideti bine borcanele. Neaparat sa le tineti intr-un loc racoros. Cand deschideti un borcan si puneti vinetele in bol tocati patrunjel proaspat deasupra pentru a evidentia aromele.


Citeste si
Bruschete cu ou fiert
Tarta cu crema de lime
Tarta cu morcovi

Articole asemanatoare

TU CE CREZI?

Mixtopia