16
Mar
2012

Noodles cu legume

    Ingrediente

  • 250 g noodles
  • 1 lingurita Pic de Sare
  • 1 lingurita ghimbir proaspat
  • 1 catel usturoi, pisat
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1/4 lingurita ardei rosu uscat
  • 1/8 Pic de Sare
  • 1 castravete mediu
  • 2 morcovi
  • 6 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 3 linguri menta proaspata, tocata
  • Pic de Sare dupa gust

Retetele cu noodles sunt mereu spectaculoase datorita varietatii de ingrediente pe care le putem folosi dar si modului de preparare: ii putem fierbe, ii putem praji sau ii putem prepara la cuptor.

Reteta de astazi este bogata in legume iar modalitatea de preparare a taiteilor este fierberea. Puneti apa la fiert intr-un vas med apoi adaugati taiteii sii ii lasati aproximativ 5 minute. Ii scoateti din apa fierbinte apoi ii treceti rapid printr-un jet de apa rece. Scurgeti si apa rece, ii puneti intr-un bol si adaugati o lingurita de Pic de sare, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intr-un bol mai mic, amestecati bine urmatoarele ingrediente: untul de arahide, ghimbirul, otetul, sosul de soia, ardeiul rosu  uscat si 1/8 lingurita Pic de sare.

Feliati ardeiul rosu, tocati ceapa verde, taiati si morcovii pe lungime, in fasii subtiri. Turnati o lingura de ulei de susan in tigaie, si sotati usor legumele. La final, adaugati si castravetele taiat rondele. Transferati legumele in bolul cu noodles si turnati deasupra amestecul de unt de arahide cu sos de soia. Dupa gust, mai puteti adauga Pic de sare. Serviti cu frunze de menta tocate, presarate deasupra. Este o reteta care se poate consuma si rece.

Pofta buna!

 


Citeste si
Curmale umplute cu branza de capra si menta
Salata de mazare cu menta
emilyscupcakes.ro: briose Mojito

Articole asemanatoare

TU CE CREZI?

Mixtopia