10
Jan
2012

Rata cu varza la cuptor

    Ingrediente

  • 1 rata (aproximativ 1,5 kg)
  • 1 varza murata de 1.5 kg
  • 1 varza proaspata de 2 kg
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 1 cana de 300 ml. suc de rosii
  • 1 cana de apa
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • ulei pentru calit varza
  • 1 lingurita piper negru

Preparare:
Taiati varza murata fasii, fasii si caliti-o in ulei incins pentru aproximativ 20 de minute intr-o tigaie cu capac. Amestecati din cand in cand.
Taiati si cealalta varza, puneti-o la inabusit intr-o tigaie mare cu putin ulei pana cand scade. Pregatiti tava de copt in care amestecati varza murata cu cea normala. Amestecati si morcovii taiati, ceapa taiata, frunza de dafin maruntita, patrunjelul tocat, sucul de rosii si apa plata. Presarati putin piper, boia si cimbru si mai amestecati o data.

Curatati rata, portionati-o, treceti-o prin ulei si sare si puneti-o peste amestec, acoperind-o cu putina varza. Puneti totul in cuptorul preincalzit la o flacara medie spre mare si lasati aproximativ o ora. Dupa aceasta, descoperiti carnea, ajustati la o flacara medie si mai lasati totul la copt pentru 20 de minute. Daca vedeti ca varza se usuca foarte tare, mai adaugati putina apa. Cand carnea e rumenita, scoateti varza din cuptor, lasati sa se raceasca si serviti cu placere.

 


Citeste si
Carnati pe pat de varza
Rata la cuptor cu portocale
Supa de cartofi

Articole asemanatoare

TU CE CREZI?

Mixtopia