9
Jan
2012

Budinca cu piept de pui

    Ingrediente

  • 200 grame paste fainoase (penne)
  • 350 grame ciuperci proaspete
  • 450 grame piept de pui
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 cutie de porumb boabe
  • 250 grame smantana
  • 2 linguri ulei
  • putin chimen macinat intre varfurile degetelor
  • boia dulce
  • unt pentru uns tava
  • pesmet
  • sare si piper

Preparare:

Puneti pastele la fiert in apa cu putina sare, lasati-le sa fiarba al dente dupa care scurgeti-le. Puneti si boabele de porumb la scurs intr-o sita.

Taiati pieptul de pui feliute, condimentati-le cu sare si piper si dati-le prin boia si chimen dupa care puneti-le la prajit. Taiati si ciupercile felii si aruncati-le in uleiul in care ati prajit puiul (dupa ce ati scos carnea) si lasati-le 2 minute la calit alaturi de ceapa verde. Amestecati pana scade zeama si ciupercile sunt calite.

Turnati ciupercile peste pastele puse intr-un vas pentru cuptor uns in prealabil cu unt peste care presarati putin pesmet. Amestecati si nivelati si adaugati apoi si puiul prajit.

Amestecati porumbul cu smantana si asezati acest amestec peste carne. Puneti totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute pana cand observati crusta rumenita. Scoateti de la cuptor, portionati si serviti cu placere.


Citeste si
Nostalgii din piata si elogii pentru flori
Coasta de porc cu ciuperci in sos de vin
Arta pe ciuperci

Articole asemanatoare

TU CE CREZI?

Mixtopia