12
Jul
2013

Mofongo: banane prajite cu sorici

 

Fiecare tara se poate lauda cu un fel de mancare mai…ciudat. In Puerto Rico, de exemplu, foarte des comandat este Mofongo, care este un amestec de banane verzi (platanas), cu usturoi, untura de porc, condimente si sorici prajit. Bananele se prajesc in untura dupa care se piseaza intr-un mojar, se adauga si usturoiul si din nou untura, iar cand devine piure se pune si soriciul prajit taiat bucatele mici.

 

 

 

Sursa foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate din cauza aportului caloric ridicat reteta a fost adaptata zilelor noastre iar bananele nu mai sunt prajite in untura de porc, ci in ulei, iar in piure nu se mai pune din nou untura, ci supa de pui. Cu toate acestea, mofongo este un fel de mancare ciudat, dar interesant, iar daca ajungeti in Puerto Rico, Cuba sau Republica Dominicana (se pare ca si in aceste doua tari exista ceva similar), comandati macar o portie din curiozitate. Puteti alege sa serviti cu creveti sau supa din fructe de mare.

Sau puteti sa incercati sa il faceti acasa, ca doar si la noi in tara se mananca porc si se utilizeaza untura… . Voi ce alte preparate ciudate ati mancat in concediile voastre?


Citeste si
Pranzul in scoli in functie de tara (FOTO)
Rochii de Oscar pentru fructe
Sandvisurile in functie de tara

Articole asemanatoare

TU CE CREZI?

Mixtopia