Eu provin dintr-o familie destul de moderna, tatal meu este inginer, iar mama, chiar daca nu a urmat cursuri universitare, este o autodidacta care a reusit sa stranga in biblioteca peste 1000 de exemplare de carti. Chiar daca parintii mei au format intotdeauna un cuplu modern, tata a fost cel care a condus familia, luand deciziile importante si consultandu-se doar cu mama.

Bunicii mei au fost oarecum diferiti fata de parinti. Provenind din familii de tarani, acestia au reusit sa termine scoli medii, ceea ce reprezenta lucru mare in acele vremuri, dar cutuma nu au schimbat-o, capul familiei fiind sotul, pe cand soata avea rolul de a se ingriji de copii si de treburile casei. Punct! In familia mea lucrurile s-au schimbat mult fata de cele ale bunicilor mei, deoarece atat eu, cat si sotia mea ne ocupam de treburile casei, iar deciziile ce ne calauzesc viata le luam impreuna. Suntem un cuplu modern.

Dupa cum se vede, de-a lungul a doua generatii, in mai putin de 100 de ani, s-a reasezat structura familiei. In zilele noastre nu mai este nevoie de forta fizica pentru a lucra ogorul si pentru a stapani animalele si nici de curajul masculin pentru a pleca la lupta impotriva dusmanilor. Acum, in familia moderna, este nevoie de doua salarii ca sa poti avea un trai decent, drept urmare ambii soti trebuie sa aiba serviciu. In meseria mea aud mereu spunandu-se ca “Bucatarii cei mai buni sunt barbatii”, dar eu nu sunt de acord si spun ca cei mai buni bucatari sunt cei care sunt cel mai bine pregatiti. In bucataria de azi nu mai este nevoie de forta fizica pentru a ridica oale si cratite, deoarece sunt echipamente care fac lucrul acesta, iar doamnele au invatat sa ridice tonul la fel cum o fac si domnii, deci orice bucatareasa priceputa poate conduce o gloata de bucatari.

In occident, femeile s-au emancipat mai devreme, devenind lideri de partid ori de stat, iar acest lucru nu le-a adus nimic rau tarilor respective. Dincolo de Bosfor sau in Africa, unde civilizatia nu-si prea gaseste loc sa patrunda, femeile fac ce au facut si mamele ori bunicile lor, au grija de copii si de treburile casei. Privind aceste doua lumi ce vedem? Vedem ca acolo unde femeia este egala barbatului si castiga la fel de mult ca acesta, nivelul vietii este mai ridicat, deci hai sa fim seriosi, toti cei care spunem ca “Femeia trebuie sa stea la cratita” si sa vedem lucrurile asa cum sunt: suntem egali! Asa o fi?

Suntem egali? Atunci de ce trebuie sa bag eu vasele in masina de spalat, sa dau eu cu aspiratorul si sa duc hainele la spalatorie, iar sotia mea isi ingrijeste tenul la sedintele de gomaj si rejuvenare faciala ? Nu puteam sa merg si eu le bere cu amicii, ca doar este si pentru mine Sambata? Suntem egali! Bine! Atunci imi voi cumpara si eu la fel de multe ustensile pentru pescuit si bilete la meci pe cat isi cumpara ea fustite si bluzite, ca doar si eu castig la fel ca ea. Sau poate tot nu am inteles nimic despre femei. Adevarul e ca nu exista o reteta si habar nu avem cate grame din toate ingredientele vietii trebuie sa adaugam ca sa intelegem femeia la perfectiune.

Daca vreodata simtiti si voi ca nu intelegeti exact ce-si doreste sexul frumos, vedeti Tutorialele pentru barbatii care nu pricep ce vor sa spuna femeile. O campanie UNA de la ING, prima asigurare din Romania dedicata special femeilor.